Organiczna zielona herbata – Ouritsu Matcha

Artykuł sponsorowany Polecne i promocje Zdrowa żywność

Matcha to zielona herbata w sproszkowanej formie, która wymaga zastosowania specjalnego procesu w czasie produkcji. W efekcie liście zawierają znacznie większą ilość zielonego chlorofilu w porównaniu do tradycyjnie hodowanych krzewów. Warto podkreślić, że sproszkowana zielona herbata posiada szereg cennych właściwości oraz mnóstwo zastosowań. Herbata Matcha to produkt, który warto spróbować!

Herbata Matcha – najważniejsze informacje

Herbata to wyjątkowy napój, który posiada wiele cennych właściwości oraz niebywałe walory smakowe. Uwagę zwraca Matcha, która posiada szerokie spectrum cennych substancji. Wśród nich należy wymienić między innymi: aminokwasy, witaminy, przeciwutleniacze i minerały. Warto podkreślić, że herbata Ouritsu Matcha zawiera ich bardzo wysoką zawartość, jeśli porównamy z klasycznie parzoną liściastą, zieloną herbatą. Sproszkowana zielona herbata to intensywnie zielony proszek, który pozyskiwany jest z liści krzewów hodowanych w zacienieniu. Warunki te uzyskuje się dzięki specjalnej technice, gdyż pozwala to uzyskać wyjątkowe właściwości gotowego produktu.

Ouritsu Matcha, czyli wysoka jakość w korzystnej cenie

Herbatę Matcha można wykorzystać do przygotowania herbaty, ale i zimnych napojów. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do ciast, deserów lub innych potraw. Warto zauważyć, że szereg cennych substancji w niej zawartych wpływa pozytywnie na: metabolizm organizmu, koncentrację, obniżenie cukru we krwi, spowolnienie procesów starzenia, ochronnie na serce, a także przyspieszenie metabolizmu. Picie Matchy bardzo korzystnie wpływa na ludzki organizm, jednocześnie dobrze zastępuje filiżanka kawy lub herbaty. Wspomniana Ouritsu Matcha pochodzi z japońskiego miasta Chiran, w którym herbata produkowana jest od 1970 roku. Należy podkreślić, że ta herbata zielona zyskała spore uznanie wśród rodzimych obywateli oraz poza granicami ich kraju. W efekcie Matcha dotarła do Polski i wielu innych krajów. Herbatę Matcha, a dokładniej Ouritsu Matcha wyróżnia się na tle zielonych herbat. Posiadają one liczne tytuły, mianowicie: „Japan Farmer’s Central Chairperson Prize”, „National Tea Reviewers”, certyfikat JAS i wiele innych. To w 100% organiczna zielona herbata Matcha, którą doceniło bardzo szerokie grono konsumentów.

Przeczytaj:  Co zabrać ze sobą do apteczki turystycznej?

Zastosowanie herbaty Matcha

Ciekawą propozycją jest z pewnością Matcha latte, którą można w dość szybki i prosty sposób przygotować. Do okrągłego naczynia, najlepiej miseczki należy wsypać około 2-3 gramów zielonej, sproszkowanej herbaty. Następnie trzeba zalać ją wodą, po czym koniecznie należy wymieszać herbatę specjalną mitełką bambusową. Czynność tą trzeba kontynuować do czasu, gdy powstanie stosunkowo gęsta piana. Do tak przygotowanego napoju można dolać wodę, aby uzyskać herbatę o pożądanej intensywności. Stosowanie wody tuż po zagotowaniu sprawia, że herbata zielona jest niesmaczna i gorzka. Dlatego też warto chwilę poczekać, aby przestygła. Pozwoli to delektować się jej niebywałym, aromatycznym smakiem.

Ouritsu Matcha można wykorzystać w czasie kuchennych eksperymentów. Wystarczy niewielka ilość zielonej herbaty, aby przygotowywaną potrawę wzbogacić o cenne składniki. Dlatego też produkt ten można wykorzystać w czasie przygotowywania domowego smoothie, naleśników, a także ciast. Sięgnij po najlepszą herbatę, którą można zaparzyć w tradycyjny sposób lub dodać do ulubionej potrawy. Zielony kolor pozytywnie wpływa na samopoczucie, jednocześnie dostarcza wielu ważnych składników do organizmu.